Jesień w Toskanii – jesienna inspiracja ślubna pełna elegancji

Jesienne śluby… Jest w nich coś wyjątkowego. Nasycone, dojrzałe kolory, zaczarowane wieczory – wszystko dookoła tworzy romantyczny i nieco nostalgiczny nastrój. Taką właśnie magiczną atmosferę chcieliśmy pokazać w sesji ślubnej inspirowanej słoneczną jesienną Toskanią, która odbyła się dokładnie rok temu we wnętrzach sopockiej restauracji Grono di Rucola, urządzonej w stylu południowych Włoch. Kolorystyczą bazę tej stylizacji stanowią kremowe beże, brąze i “stare złoto”, dopełnione akcentami oberżyny,  fuksji i pomarańczy.

Ponieważ blog Be My Valentine wystartował zimą, musiałam poczekać z publikacją, ale zdjęcia z tej przepięknej realizacji zostały opublikowane na takich polskich portalach jak WnetWesele.pl oraz Planujemyraem.pl. Teraz w końcu pokazuję realizację na moim blogu. Zapraszam do oglądania i inspirowania się!

W projekt zaangażowało się wiele utalentowanych osób – przedstawicieli branży ślubnej z Trójmiasta. Każdy z partnerów wniósł w realizację coś wyjątkowego. Tak specjalnie na potrzeby sesji zostały zaprojektowane tekstylia i papeteria do stołu Pary Młodej, trzy zupełnie odmienne propozycje ślubnych wiązanek, które doskonale uzupełniały zjawiskowe suknie hiszpańskich marek YolanCris oraz Rosa Clara, a szef kuchni Grono di Rucola – Marcin Kowalski – skomponował menu jesiennego obiadu weselnego.

Blog Be My Valentine - Jesień w Toskanii

Pierwsza kreacja to przepiękna suknia Carla od YolanCris. Delikatny bukiet z kremowej róży, wykończonej od spodu hortensją w kolorze zburzonego morza podkreślił charakter sukienki, nie przetłaczając stylizacji. 

Blog Be My Valentine - Jesień w Toskanii

W sesji zostały wykorzystane cztery sukienki – dwie z otwartymi i dwie z ażurowymi plecami. Wybierając fryzurę do sesji zdecydowaliśmy się na luźny kok, żeby wyeksponować plecy i szyję. Kropką nad “i” we fryzurze stworzyły gałązki i kwiaty wpięte w kok.

W makijażu akcent został zrobiony na usta w kolorze dojrzałej maliny. Natomiast makijaż oka w kolorach ziemi podkreślił głębię brązowych oczu naszej Panny Młodej.

Bukiet z ozdobionych kryształami hortensji, podpartych kryzą z ciemnopurpurowej kalii to propozycja dla odważnych Panien Młodych.

Olivia od YolanCris to kwintesencja wyrafinowanej kobiecości. Wyszyta krzystałkami koronka podkreśla plecy… Nie można oderwać oczu!!!

Ostatnia kreacja – Ines z kolekcji Soft by Rosa Clara – ażurowe plecy oraz lekko plisowany dół. Styl tej sukienki określiłabym jako wyrafinowany romantyzm. Romantyczny nastrój, właśnie, został podkreślony dzięki fantazyjnej wielobarwnej wiązance-kulce.

Stół Pary Młodej – kolejny element sesji. Chcieliśmy pokazać klasyczną, ale też wyrafinowaną dekorację w barwach jesieni, która jednocześnie będzie nawoływać do toskańskiego słońca. 

Tekstylia są często pomijane przez Pary Młode podczas wyboru dekoracji. Postanowiliśmy pokazać jak wiele potrafią wnieść do charakteru przyjęcia. Kolorowe kompozycje kwiatowe sprawiły, że stonowane tkaniny na nabrały życia.

Menu przygotowane przez szefa kuchni Grono di Rucola – Marcina Kowalskiego. Koncepcja doboru dań do menu zakładała wykorzystanie sezonowych produktów lokalnych.

PRZYSTAWKA

Łosoś z kozim serem i pszenicą , pieczony w cieście francuskim na winegrecie zielonej dyni

ZUPA

Aromatyczny rosół z gołębia z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE

Gęsina confit na borowikach z chlebowymi kluskami w sosie z jagód goji

DESER

Pudding z pieczonych kasztanów w akacjowym miodzie

Blog Be My Valentine - Jesień w Toskanii

Miejsce – Grono di Rucola (www.gronodirucola.pl)

Pomysł, tekstylia na stół i krzesła oraz papeteria (menu i winietki) – Be My Valentine Wedding Alchemy by Valentina

Zdjęcia – Agnieszka Potocka (www.subobiektywna.pl), Jarosław Klechowicz

Dekoracje kwiatowe oraz bukiety – Projekt Kwiaty (www.projektkwiaty.pl)

Suknie – YolanChris oraz Rosa Clara z salonu Celebrity Bridal exclusive (www.celebritybridalexclusive.pl)

Make up – Alicja Jublewska (www.alicjamakeup.pl)

Fryzura – Fabryka Urody (Beata Leśniak MUA)

Modelka – Aleksandra Winiarczyk Photomodel (MaxModels)

Propozycja menu – szef kuchni Grono di Rucola – Marcin Kowalski

Czas się spotkać!

Nie mogę się doczekać, aby poznać Waszą historię